UE to host PSLLF’s Saliksikan 2014

The Pambansang Samahan  sa Linggwistika at Literaturang Filipino (PSLLF), a professional organization of teachers, researchers, and writers of/in Filipino, in cooperation with the University of the East College of Arts and Sciences (UE CAS)-Manila, will hold a seminar, titled Saliksikan 2014 @ UE with the theme “Teorya at Praktika sa Saliksikan sa Filipino”, on Wednesday, January 22, at the College of Law Pre-Bar Room, 3rd Floor, Dalupan Bldg., UE Manila.

Dr. Rizalina C. Jacinto of UE CAS Manila will lead in welcoming the guests and the participants, Dr. Olivia C. Caoili, Director of UE Office of Research Coordination will give an inspirational message, while PSLLF President Dr. Aurora E. Batnag of DLSU Graduate School will orient the audience on the PSLLF.

Resource persons, Dr. Candelaria Cui-Acas, PSLLF Auditor, will lecture on ”Mga Batayang Kaalaman sa Pananaliksik” and Dr. Ester T. Rada of San Beda College, PSLLF PRO, will talk on ”Mga Paksa sa Pananaliksik sa Filipino”.

Research papers will be presented by UE faculty members Dr. Allan C. Orate of CAS Manila’s Department of Philosophy and Humanities with ”Mga Konsepto at Diskurso ng Pagkataong Sexual: Ang Konstruksyon ng Pagkababae at Pagkalalaki sa mga Texto ng Katesismong Katoliko at Diksyonaryong Filipino”;Profs. Ramon Rafael Quiroz, Rhinalou Cervantes-Salamat and Gerard A. Dizon of CAS Caloocan’s Dept. of Social Science with “Ang Papel ng Monumento sa Kasaysayan at Ekonomiya ng Caloocan”; and Prof. Vasil A. Victoria of CAS Manila’s Filipino Dept. with “Pagmamasa ng Retorika, Midya at Musika: Isang Malikhaing Kagamitang Pampagtuturo mula sa Mapanlikhang Guro”.

UE CAS Manila Filipino Dept. Chairperson Prof. Nelson G. Ramirez will deliver the closing remarks.

For inquiries, call Prof. Ramirez, cp no. 0915-202-4075, or UE CAS Manila Filipino Dept., tel. 735-5471 loc. 371.

August 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun